Polisen spärrade av området i Årjäng efter att kvinnan hittats. Foto: Morgan Kringstad/SVT

Misstänkta frysmordet i Årjäng: Mannen inte allvarligt psykiskt sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Mannen, vars sambo hittades död i en frysbox i Årjäng, lider inte av någon allvarligt psykisk störning. Det skriver NWT att Rättsmedicinalverket har kommit fram till.

– Det är något som påverkar vilken påföljd han kan få, säger åklagare Linda Karlsson till SVT.

Mannen misstänks inte heller vid tillfället för det misstänkta mordet ha lidit av psykisk sjukdom och kan därmed alltså dömas till fängelse. Hans advokat Stefan Liliebäck säger att resultatet var överraskande.

– Det har varit en liten sinnesundersökning tidigare, där en läkare misstänkte att han kunde lida av en allvarlig psykisk störning. Därför är det överraskande att en annan läkare kommit fram till att han inte gör det, säger Stefan Liliebäck.

Frysboxfallet

Vad säger din klient om resultatet?

– Jag har inte hunnit prata med honom ännu.

Detta har hänt

Kvinnan hittades i en bostad i Årjängs kommun i mars månad och kunde senare identifieras som mannens sambo, som varit saknad under många år.

Sedan mitten av mars sitter mannen häktad misstänkt för grovt gravfridsbrott och brott mot griftefriden. Förundersökningen omfattar också misstanke om mord. Själv hävdar mannen att han lagt kvinnan i frysboxen år 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frysboxfallet

Mer i ämnet