Jörgen Nordmarker, som varit ordförande i Värmlands fotbollförbund, är kritisk mot förbundets jämställdhetsarbete. Foto: SVT

Avhoppade ordföranden: ”Det ser inte ut som för 40-50 år sedan”

Uppdaterad
Publicerad

Värmlands fotbollförbund är konservativt och satsar inte tillräckligt för att bli mer jämställt och en del av samhället. Den kritiken kommer nu från Jörgen Nordmarker, som varit ordförande i Värmlands fotbollförbund men hoppat av uppdraget.

– Det ser inte ut som det gjorde för 40-50 år sedan, vi har utmaningar, till exempel när det gäller jämställdhet och inkludering. Vi behöver bli en större del av samhället, säger han.

På lördag har Värmlands fotbollförbund extra årsmöte, bara några veckor före det ordinarie årsmötet, för att välja två nya ledamöter efter de som hoppat av.

– Jag ville att fler skulle få vara med och ta del av vår gemenskap, säger Jörgen Nordmarker.

”Jobbar ständigt med jämställdheten”

Ulrika Nilsson, som är vice ordförande och den som leder styrelsearbetet fram till nästa årsmöte, säger att det är tråkigt att ledamöter hoppar av under mandatperioden.

– Men vi jobbar ständigt med jämställdheten, säger hon och pekar på ett jämställdhetsprojekt inom fotbollen som förbundet deltar ii.

Så du tycker Jörgen Nordmarker har fel och att ni är bra på jämställdhet?

– Vi kan väl alltid bli bättre, men vi jobbar med frågan. Den är aktuell, säger hon.

Valberedningens förslag är att Pernilla Uddh, Karlstad, och Peter Palmqvist, Degerfors, väljs in som nya styrelseledamöter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.