Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videon ovan förklarar Barnrättsbyråns grundare Elin Wernquist varför det är viktigt att polisanmäla våld, kränkningar och övergrepp på HVB-hem. Foto: SVT

Barnrättsorganisationen: ”Polisanmäl våld på HVB-hem”

Publicerad

Den ideella barnrättsorganisationen Barnrättsbyrån uppmanar nu barn och unga som utsätts för våld eller kränkningar på HVB-hem att inte bara vända sig till tillsynsmyndigheten IVO, utan också polisanmäla övergreppen.

– Det här handlar om straffrättsliga saker, säger organisationens generalsekreterare Elin Wernquist.

Barnrättsbyrån bildades 2015 och har sedan dess arbetat för att barn och unga inte ska fara illa eller få sina rättigheter kränkta. En stor del av det arbetet har gått ut på att hjälpa barn och unga som utsatts för våld eller kränkningar på olika typer av ungdomshem och institutioner.

I videon ovan förklarar Barnrättsbyråns grundare Elin Wernquist varför det är viktigt att polisanmäla våld, kränkningar och övergrepp på HVB-hem.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SVT granskar HVB-hem

Mer i ämnet