Mörka moln har tornat upp sig på himlen för Svenska rallyt. Men bilsportförbundets tillförordnade ordförande Roger Engström säger att en konkurs inte är huvudspåret. Foto: TT

Bilsportförbundets ordförande om rallyt: ”Vill inte ha konkurs”

Uppdaterad
Publicerad

Upproret inom Svenska bilsportförbundet leder nu till att det kommer att utlysas ett extra årsmöte, mycket beroende på en infekterad konflikt om Svenska rallyts framtid.

Samtidigt hävdar den tillförordnade ordföranden Roger Engström att en konkurs för rallyt inte är huvudalternativet.

– Det är det ingen som vill och ingen jobbar för det heller, säger han.

SVT Sport kunde i fredags berätta att 14 förbundsombud i SBF krävt att ett extra årsmöte hålls och att fyra styrelsemedlemmar ska entledigas. En siffra som räckte för att kunna ansöka om ett extra förbundsmöte men som nu, enligt Värmlands Folkblad, har stigit till närmare 30 ombud.

– Det är så himla tråkigt att det blir så här. Begäran om extra årsmöte blev inskickad i fredags kväll och nu kommer ärendet att hanteras enligt de rutiner och regler vi har, säger Roger Engström.

SBF måste nu kalla till ett extra årsmöte senast den 22 januari. Därefter ska ett extra årsmöte hållas senast två månader efter att kallelsen har gått ut.

Jobbar vidare med rallyfrågan

Men innan dess kan ett beslut om Svenska rallyts framtid ändå vara fattat.

– Vi kommer att jobba vidare under tiden, det måste vi. Annars sitter vi inte i något bra läge, säger Engström.

Han hävdar också att en konkurs för Svenska rallyt AB inte är huvudspåret.

– Vi försöker hitta en lösning kring hela problematiken. Det finns en risk för konkurs, ja. Det saknas kapital. Men ingen vill att det ska bli konkurs, det är inte det vi jobbar för. Vi hoppas hitta en lösning som alla kan tycka är okej.

Hur många andra alternativ finns det?

– Jag kan inte svara på det på rak arm, det finns kanske tre fyra tänkbara. Men om alla är genomförbara i praktiken har jag ingen aning om.

Ägarna ska mötas

På onsdagen kommer SBF:s styrelse att träffas för att internt diskutera rallyfrågan och därefter ska ett möte bokas med den andra hälftenägaren av Svenska rallyt, värmländska Uvåns näringslivscenter.

– Vi är överens om att föra diskussionen framåt. Vad den mynnar ut i får vi se. Men vi behöver komma framåt, tillsammans, säger Roger Engström.

Detta har hänt: Kaoset i Bilsportförbundet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tidslinje: Kaoset i Bilsportförbundet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer