Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bittan Olsson i Oleby miste sin son Axel på grund av narkotika. I klippet berättar hon bland annat hur hon känner inför den senaste tidens oklara dödsfall i norra Värmland. Foto: SVT

Bittan i Oleby förlorade sin son på grund av drogerna: ”Det är som att slåss med djävulen”

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera oklara dödsfall i norra Värmland, som misstänks vara drogrelaterade så kliver nu Britt-Marie Olsson i Oleby, utanför Torsby fram. Hon miste sin son Axel på grund av droger för snart tio år sedan.

- Sorgen finns ju hela tiden, det är inget som går över, säger Britt-Marie Olsson, som vill att vi kallar henne för Bittan.

Det var när Axel var strax över 17 år som Bittan fick veta att sonen använde droger.

– Han använde allt möjligt, läkemedel också. Jag tror han samlade på droger. Det var till och med heroin, men det lyckades han att sluta med, säger hon.  

Tog ett återfall

Axel hade kontakt med socialtjänst och olika behandlingshem, men efter ett återfall under ett tolvstegsprogram så fick han inte vara kvar längre. En vecka senare så gick han bort.

– Han gjorde troligtvis av med sig själv. Det var inte en överdos, men det var på grund av drogerna. Jag tror att han insåg att han aldrig skulle greja det själv.

I klippet berättar Bittan Olsson om sin kamp för sonen Axel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.