Moa Söderberg och Agnes Stålhammar laddar för studentfirande. På måndagen lämnade de in sina skolböcker för gott och nu väntar bal och examen, på ett annorlunda sätt. Foto: SVT

Böckerna inlämnade – nu är de redo för en annorlunda student

Publicerad

Efter en vårtermin som går till historien är gymnasieeleverna i Värmland nu redo att ta studenten.

Agnes Stålhammar och Moa Söderberg lämnade på måndagen in sina böcker och laddar nu för bal och studentfirande på ett annorlunda vis.

SVT Nyheter Värmland träffade Agnes Stålhammar och Moa Söderberg, sistaårselever på dans- och teaterlinjen på Sundstagymnasiet, strax efter att de hade inlett distansundervisning.

Nu är terminen i praktiken över och det visar sig ha gått bättre än förväntat att studera på distans för tjejerna.

Coronaviruset i Värmland

– Jag har haft lite lättare att fokusera, berättar Agnes Stålhammar.

Annorlunda student väntar

På måndagen lämnade de tillbaka sina läroböcker och kan därmed på allvar börja ladda för att ta sin studentexamen.

Men det blir i annorlunda form.

Det blev ingen studentresa, balen kommer att arrangeras hemma hos en av klasskamraterna och själva utspringet blir också i en annan form än brukligt.

Se Agnes Stålhammar och Moa Söderberg berätta mer om vårterminen och de planerade studentfestligheterna i videon här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet