Klubben fick förra veckan veta av förbundet att de måste spela hemmamatcherna för att inte bli nedflyttade till division 1. Foto: SVT

Boltic ändrar sig – kommer att spela matcher

Uppdaterad
Publicerad

Efter hot om nedflyttning till division 1 ändrar sig nu IF Boltic. Den anrika bandyklubben kommer att börja spela sina matcher.

Nu väntas en intensiv spelperiod på Tingvalla, med hela fyra matcher på drygt en vecka. Detta sedan IF Boltic ändrat sitt beslut att inte spela på grund av coronapandemin och de lokala råden. 

Klubben fick förra veckan veta av förbundet att de måste spela hemmamatcherna för att inte bli nedflyttade till division 1.

Coronaviruset i Värmland

⁃ Då sade vi att vi kan inte riskera att vi förstör värmländsk bandy, vi måste spela även om vi tycker att det känns fel på grund av hälsoskäl, säger ordförande Sören Strömberg. 

Nu väntar en handfull matcher på elva dagar, enligt klubbordföranden. Hemmamatcherna kommer att genomföras utan publik. Det blir fyra stycken på drygt en vecka med start den 28 november när Boltic tar emot Kalix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet