Ungefär tre fjärdedelar av husets tak totalförstördes i branden. Foto: Bengt Andersson, ArvikafotografenVisa alla (2)
Visa alla (2)

Brand i flerfamiljshus i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Ett flerfamiljshus i Säffle började brinna under lördagskvällen. Drygt tre fjärdedelar av husets tak förstördes och alla boende i huset fick evakueras och får inte gå in i huset på grund av rasrisk.
– Med tanke på att det var en sådan våldsam brand så har vi lyckats rädda merparten av huset, förutom vinden. Det kommer dock ta tid att laga allt som skadats, eftersom det även blivit mycket vattenskador, säger Alf Törnkvist på räddningstjänsten.

Branden är nu släckt och under natten kommer räddningspersonal att finnas kvar för att övervaka huset.

Tidigare bilder visar hur det brann med öppna lågor från vinden och taket på trevångingshuset. Brandmän från fyra stationer var på plats för att bekämpa elden.

– Det är en fullt utvecklad brand i ett flerfamiljshus. De som bor i huset har evakuerats till ett hotell och ingen ska vara skadad, sa Alf Törnkvist på räddningstjänsten tidigare till SVT Nyheter.

Taket har brunnit ner

Larmet om branden kom 21.20. Drygt tre fjärdedelar av den 70 meter långa vinden brann av och gick inte att rädda.

– Med tanke på att det var en sådan våldsam brand så har vi lyckats rädda merparten av huset, förutom vinden. Det kommer ta tid att laga allt som skadats eftersom det också blivit så mycket vattenskador, sa Alf Törnkvist på räddningstjänsten vid 2-tiden.

Det är ännu inte klarlagt vad som orsakade branden.

– Det finns flera teorier som florerar, men inget är säkert än. I morgon söndag blir det en polisutredning, säger Törnkvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Säfflebranden

Mer i ämnet