Foto: Bengt Andersson, Arvikafotografen

Avliden man hittad – utreds som grov mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder lördagskvällens storbrand i Säffle som mordbrand. Platsen är avspärrad inför teknisk undersökning. Under söndagskvällen bekräftade polisen att en avliden person hittats i det brandhärjade huset.

– Vi har fått några lösa uppgifter som vi följer upp, säger Stefan Wickberg, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

Är det uppgifter som tyder på att branden är anlagd?

Säfflebranden

– Inte konkret. Det är uppgifter som kan tyda på att den är anlagd, men det är inget konkret. Vi startar en utredning och så får vi se vad den visar.

Enligt krimjouren på polisen i Värmland hade den tekniska undersökningen inte påbörjats än vid 10-tiden på söndagsmorgonen. Detta eftersom det fortfarande är för varmt på brandplatsen.

Avliden påträffad

På söndagseftermiddagen bekräftade polisen att man hittat en avliden person, något som NWT var först med att berätta.

– Jag kan bekräfta att vi hittat en avliden person men jag vet inte mer än så, säger Henrik Berggren, vakthavande befäl.

På måndagsmorgonen meddelade polisen att den döde personen var en man, samt att personens anhöriga blivit underrättade.

Oklart samband

Lördagens brand är en i raden av bränder i Säffle den senaste tiden. Om det finns någon samband är i nuläget oklart.

– Det är för tidigt att säga något om det. Visst, vi tittar på det och vi är medvetna om det, men just nu vet vi inget, säger Annelie Torgals, på krimjouren i Karlstad.

Branden rubriceras som grov mordbrand.

– Det har att göra med att den drabbade många människor och att det rör sig om stora värden, föklarar Torgals.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Säfflebranden

Mer i ämnet