Polisen misstänker att branden var anlagd. Foto: David Hårseth / Dagsmedia

Brand på flyktingboende i Säffle

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst larmades till en brand på ett flyktingboende i Säffle. Enligt uppgifter från platsen ska det ha brunnit på samma adress tidigare.

– Man tror att branden är anlagd, säger Eva Högfeldt, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Klockan 18.14 på lördagskvällen larmades polis och räddningstjänst till ett flyktingboende i Säffle. Anledningen var en brand som startat i källaren på boendet.

– Det ska vara rökfyllt i trapphuset, men det verkar inte som de behövt evakuera, säger Eva Högfeldt, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

”Misstänkt mordbrand”

Enligt uppgifter från platsen har det brunnit på samma boende tidigare. Enligt polisen bor 12 personer på adressen, men ingen har rapporterats skadad.

– Vi har inlett en förundersökning och den kommer gälla någon form av misstänkt mordbrand. Det får visa sig framöver, säger Eva Högfeldt.

Räddningstjänsten hade på lördagskvällen fortfarande inte någon brandorsak fastställd.

– Det var mest glöd i ett källarutrymme när vi kom fram. Vi har vädrat och lämnat platsen, säger Johnny Hjalmarsson, räddningschef i beredskap.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.