Foto: Pelle Börjesson

Carlstad United på segerjakt

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen spelar Carlstad United sin sista match innan sommaruppehållet i Division 1 norra, mot toppkonkurrenten Linköping City, och har chansen att parkera som serieledare inför höstens 13 avslutande matcher.

– Det är viktigt att vi får en bra prestation inför uppehållet, säger huvudtränaren David Ekelund.

Carlstad United har övertygat stort under de 16 omgångar som spelats hittills i Division 1 norra. Laget leder serien på 35 poäng med 10 vunna matcher och 5 oavgjorda. Västerås närmast bakom har 34 poäng och sen skuggar UFC, Linköping City och Syrianska på 27 poäng.

– Vi har spelat som ett kollektiv – ett lag, förklarar tränaren David Ekelund serieledningen som han hoppas att laget ska behålla.

10 nya spelare

Prestationen av Carlstad United är anmärkningsvärd med tanke på att laget startade serien med 10 nya spelare. Men klubben har inte ett resultatbaserat mål.

– Det viktiga är att vi tänker på hur vi ska vinna matcher, hur vi agerar och hur vi ska vara, förklarar David Ekelund.

Hittills ser det ut att vara ett framgångsrecept. Frågan är hur långt det räcker i höst. Seriesegraren går upp direkt till Superettan och tvåan får kvala. Sommaruppehållet är fyra veckor långt. Men först ska alltså Carlstad United ta sig an seriefyran Linköping City på bortaplan ikväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.