Centern öppnar för nya privata satsningar på Skutberget

Uppdaterad
Publicerad

Det finns anledning att vara självkritisk till hur frågan om den planerade Muminetableringen hanterats av kommunledningen, anser kommunalrådet Frida Pettersson (C). Hon är ändå är öppen för andra privata satsningar på Skutberget.

– Man kan alltid lära av den processen som varit. Men det är också viktigt att vi är öppna för etableringar för företag från människor som vill satsa, säger hon.

Socialdemokraterna har däremot gjort en kovändning i frågan och säger definitivt nej till alla slags temaparker på området.

– Vi säger nej och det gäller oavsett inriktning, säger Anders Tallgren (S), kommunalråd i opposition.

Den politiska blågröna ledningens inriktning är ett barnens hus i Skutbergsgården, ett hälsans hus i motionscentralen och ett kulturens hus i Fintatorps gård.

En utredning som skulle ligga till grund för hur frågan ska drivas vidare skulle presenteras för kommunstyrelsen i mars, men den har blivit försenad.

Thomas Martinsson, ordförande för Skutbergets Wenner, säger att om inte partierna i kommunen gör klart hur de vill utveckla Skutberget kommer frågan att bli en valfråga också den här valrörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.