Alexander Torin (M), Johanna Larsson (M), Henrik Lander (C), Monika Bubholz (MP) och Erik Nilsson (KD). Foto: Pressbilder Karlstad kommun

Flera av Karlstads makthavare nobbar intervju om Skutberget

Uppdaterad
Publicerad

Vad ska ske med Skutberget när det nu inte blir något Muminland där?

Flera av de politiska partiföreträdarna i Karlstad som drivit Muminfrågan nobbar att uttala sig om det när SVT ber om intervjuer.

”Just nu pågår ett utredningsarbete kopplat till Skutberget och jag vill inte föregå den processen”, skriver Alexander Torin (M), som ska leda Moderaterna i Karlstad den kommande mandatperioden.

Kristdemokraternas Erik Nilsson, kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden uppger i ett mail att han inte har tid att träffas den dag vi föreslår. När vi erbjuder en annan tid enligt hans önskemål får vi inget svar alls.

Johanna Larsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden säger nej till en intervju.

Henrik Lander (C), ordförande i teknik och fastighetsnämnden, hänvisar till andra politiker. Ett mail med konkreta frågor till honom svarar han inte på.

Miljöpartiets Monika Bubholz som också är andra vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden nobbar också en intervju om Skutberget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.