Foto: Jenny Eriksson SVT

Chefen för Rasta i Nyängen: Gästerna har skärpt till sig

Uppdaterad
Publicerad

Skidsäsongen är i full gång och det har orsakat trängsel på flera bensinmackar och matställen i Värmland. På Rasta i Nyängen stannade många till på lördagen, men regionchefen är lugn.

– De flesta gästerna har skärpt till sig så det fungerar bra nu, säger Ulf Norbäck.

Vid lunchtid på lördagen kom en strid ström besökare för att äta, gå på toaletten eller handla i butiken. I entrén möts de av skyltar och handsprit och de guidas vart de ska gå av en anställd. Antalet bilar med takbox utanför vittnar om att många är på väg till eller från en skidsemester.

– Även om det ser mycket ut på parkeringen så är det bara en bråkdel av hur många som brukar vara här en normal vinter, säger Ulf Norbäck, regionchef för Rasta.

Blivit bättre

Under den gångna vintern har det kommit flera larm om trängsel bland annat vid mackar och matställen. Även om det kan uppstå trängsel ibland tycker Ulf Norbäck att det blivit mycket bättre.

– Svårast är köerna och det jobbar vi med hela tiden.

I klippet beskriver han sin syn på läget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.