Branäs har idag ungefär 75 % beläggning, vilket är lägre än det brukar vara, men ändå mer än väntat. Foto: SVT

Coronasmitta på skidanläggningen i Branäs

Publicerad

Tre säsongsanställda på Branäs skidanläggning har konstaterats coronasmittade. Det är två som jobbar i skiduthyrningen och en liftskötare. De tre har nu isolerats i karantän. Även personer som varit nära de tre har satts i karantän.

– Vi har 300 medarbetare här, så det är väl ingen överraskning att några drabbas när smittspridningen är så stor i samhället, säger Anders Kjällström, vd för Branäsgruppen.

Branäs har idag ungefär 75 % beläggning, vilket är lägre än det brukar vara, men ändå mer än väntat.

– Vi har haft en del avbokningar av större familjer i flera generationer, men samtidigt är det många som bokar sent så det har fyllt upp igen, säger Anders Kjellström.

Han berättar att det är kallt och mycket snö, men att grillplatserna utomhus – trots kylan – används mycket mer än tidigare år.

– Restaurangerna däremot är mer eller mindre tomma. Vi hade räknat med att det skulle vara lite färre matgäster, men inte så här stor minskning. Däremot har efterfrågan på hämtmat ökat kraftigt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet