Malin Sellberg från Karlstad ska snart föda sitt andra barn. Hör hennes tankar om Coronaviruset inför förlossningen. Foto: SVT

Coronaviruset skapar oro inför förlossning

Uppdaterad
Publicerad

Många gravida känner oro inför förlossningen med anledning av coronaviruset, något som både sjukvårdsrådgivningen 1177 och mödravården märker av.

– Framförallt är jag orolig för om min partner kommer få vara med, säger gravida Malin Sellberg.

I klippet ovan träffar vi Malin Sellberg från Karlstad, som ska föda sitt andra barn om knappt tre veckor, och som svarar på om hon är orolig.

Många blivande mammor ringer också förlossningen på Centralsjukhuset i Karlstad och undrar vad som gäller? Får pappan eller partnern vara med vid ultraljud, kejsarsntt och eftervården?  Och vad gäller vid förkylningssymptom?

I klippet nedan svarar överläkaren Hugo Hassel på frågor om vad som gäller inför att föda barn vid förlossningen i Karlstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet