Foto: SVT

Nästa vecka kan Båten vara borta

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet med att skära ner och frakta bort den bärgade restaurangbåten Båten i Karlstad centrum pågår för fullt. Och nu börjar man skönja ett slut på det tidskrävande arbetet.
– Vi kommer troligen vara undanstädade och klara med vårt arbete i mitten av nästa vecka, säger platschef Veor Åhlander.

Arbetet med att skära ner Båtens skrov i delar och fraktas bort dem pågår. Enligt Åhlander kommer bärgarnas arbetet på kajplats och i älven vara färdigt nästa vecka. Sen återstår det att montera ner den kran som använts.

– Sen ska ju kommunen återställa parken, säger Veor Åhlander.

4-5 miljoner kronor

Som SVT tidigare rapporterat kommer kommunens kostnader för att få bort den gamla restaurangbåten att bli betydligt högre än de 1,2 miljoner som man tidigare räknat med. Enligt VF uppger teknik- och fastighetsdirektör Per-Anders Bergman att kommunen räknar med en totalkostnad på mellan 4 och 5 miljoner kronor.

Parken – inte som tidigare

Alla tunga maskiner som använts har gjort stora skador på Residensparken. Men än är det oklart hur parken kommer se ut i framtiden.

– Vi funderar på hur vi ska återställa parken men den kommer inte bli som tidigare. Men har pratat om en gammal stig sen förr, från monumentet mer till kajen och det håller kommunen på att titta på, säger Magnus Vestlund, entreprenadingenjör på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Många karlstadbor är oroliga för hur parken kommer se ut i sommar, hur tänker ni?

– Vi kommer göra någon typ av återställande av parken, den kommer snyggas till så man kan beträda den. Det kommer inte se ut som en byggarbetsplats hela sommaren. Sen får vi se vad det blir på längre sikt, säger Magnus Vestlund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Restaurang Båten

Mer i ämnet