Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En natt i veckan hänger Örebrobon Daniel Ivarsson upp sin hängmatta mellan två träd i Karlstad och sover gott hela natten. Foto: Rebecka Hugosson/SVT

Daniel sover ute i sin hängmatta året runt

Uppdaterad
Publicerad

Det började med en dålig natt på ett sunkigt hotell i Karlstad. Då bestämde sig Örebrobon Daniel Ivarsson för att nu får det vara nog – inga fler hotellövernattningar. Han jobbpendlar till ett mikrobryggeri i Karlstad och behövde en alternativ sovplats.

Eftersom han har vandringen som fritidsintresse tog han med sig sin hängmatta och sovsäck och påbörjade utmaningen att sova ute en natt per vecka – året om. Nu har året passerat och Daniel Ivarsson sover fortfarande ute när han jobbar i Karlstad, något som VF tidigare har rapporterat om.

När kvällspasset är avslutat drar han på sig sina kängor och går i en halvtimma för att komma till “sovrummet”. Det är både slaskigt och fläckvis halkigt där han går på skogsstigen.

– Det här är ingenting för den med loafers eller gympadojor, men jag vandrar ju mycket på fritiden så jag hade redan investerat i bra utrustning, säger han.

Ingen väckarklocka krävs

Det är vårvinter, tre plusgrader och så fuktigt så att vantarna blir blöta utan att det regnar. I dag är sovplatsen en skogsdunge omgiven av djupa vattensamlingar. Inte alltför långt borta hörs bullret från en trafikled.

– Jag behöver aldrig ställa någon väckarklocka. Jag vaknar antingen av att trafiken drar igång eller att jag måste kissa, säger Daniel Ivarsson.

I klippet ovan sätter Daniel Ivarsson upp hängmattan och berättar vad han tänker på innan han somnar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.