Elever på vård- och omsorgsprogrammet på Tingvallagymnasiet i Karlstad Foto: SVT

De har framtiden säkrad

Uppdaterad
Publicerad

Det utbildas inte tillräckligt med undersköterskor i Värmland för att täcka upp för framtida behov. SVT Nyheter Värmland har träffat de blivande studenterna som är minst sagt heta på arbetsmarknaden.

Det kommer behövas 9 000 undersköterskor i länet år 2035. Men om utbildningstakten i länet fortsätter som idag kommer det bara finnas 3 000, enligt en uppskattning från Region Värmland.

Det gör att studenterna som går ut från vård- och omsorgsprogrammet blir populära.

– Vi har fått många jobberbjudanden och blivit kontaktade av praktikplatser som vill att vi ska komma tillbaka, säger Julia Lönnemalm, som går tredje året på Tingvallagymnasiet i Karlstad.

SVT Nyheter Värmland har träffat Frida Sahlin, Julia Lönnemalm, Simon Alfredsson och Nalin Dogan, sistaårselever på vård- och omsorgsprogrammet på Tingvallagymnasiet – kolla in klippet ovan!

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.