Foto: SVT

Kommunalrådet vill se mer av Karlstadpartiets politik

Publicerad

Det nya Karlstadpartiet har fått draghjälp av debatten kring Muminetableringen på Skutberget. Den tolkningen gör kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) av den opinionsundersökning som SVT och NWT gjort om partisympatierna och som visar att Karlstadpartiet Livskvalité är Karlstads tredje största parti.

Men Per-Samuel Nisser (M) är också kritisk till att det hittills bara är en fråga som partiet lyft fram.

– Ska man vara med och leda och styra i en kommun, då räcker det inte med en fråga, men all respekt för Skutbergsfrågan. Det handlar om så mycket mer, säger kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M).

Han hänvisar till SVT:s och NWT:s opinionsundersökning som visserligen visar att Muminfrågan är viktig för Karlstadsborna, men att det är andra frågor: vård och omsorg, skola, integration och invandring som är viktigast.

Om opinionsundersökningen skulle bli valresultatet blir det svårt att få till politisk majoritet.

Inget av blocken är ens nära en majoritet.

– Det är bara att räkna ihop de siffrorna du har där i undersökningen och se vilka konstellationer som finns. Men det är bara spekultaioner och alldeles för tidigt att se hur det ska kunna se ut. Låt oss vänta till efter valet så får vi se vad Karlstadsborna vill, säger Per-Samuel Nisser.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet