Filmaren Anders Berg och poeten Bengt Berg hoppas att projektet ska sprida lite hopp och glädje. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Direktsända kulturcaféer från Fensbol

Uppdaterad
Publicerad

När många evenemang ställs in på grund av coronaviruset satsar poeten Bengt Berg och filmaren Anders Berg på att nå ut på nätet med flera direktsända kulturcaféer från Fensbol i Nordvärmland. Det första avsnittet av ”Hållplats E45 med Berg och Berg” sänds under fredagen.

Frilansande filmaren Anders Berg är hårdvaran i sammanhanget. Författaren och bokförläggaren Bengt Berg är mjukvaran. Nu blir det en kulturkontakt med publik på distans på nätet  istället för fysiskt i en lokal som Bengt Berg är van vid.

– Men nu när det inte går i dessa coronatider så är ju det här ett väldigt bra sätt att ändå kunna stå i kontakt med folk och kunna uttrycka sig och försöka sprida lite hopp, lite glädje och lite kulturell underhållning – det är inga högtidligheter vi bjuder på, förklarar Bengt Berg.

Coronaviruset i Värmland

Bokhandel blir TV-studio

Bengt Bergs tidigare bokhandel i Fensbol strax norr om Torsby förvandlas nu till tv-studio där Anders Berg inte bara ska sköta det tekniska med filmning och bildproduktion utan samtidigt också vara sidekick till Bengt.

Det ska bli minst tre sändningar och just nu är det öppet för en fortsättning, där även gäster eventuellt kan dyka upp i bokcafé-studion.

– Det här tänkte vi publicera på olika plattformar på nätet och då är ju världen öppen. Nu kommer vi ju inte att sända på annat än fryksdalska här eller svenska så det har väl en viss begränsning, skrattar Anders Berg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet