Dödsfallet i Vålberg – inget brott

Uppdaterad
Publicerad

Nu är den rättsmedicinska undersökningen av kvinnan i Vålberg som avled i söndags klar och polisen konstaterar att det inte finns något som tyder på att kvinnan utsatts för brott.

Polisen kallades till en fastighet i Vålberg, väster om Karlstad, i söndags. Där hittades en kvinna allvarligt skadad och en förundersökning om misshandel inleddes. När kvinnan senare avled ändrades brottsrubriceringen till mord alternativt dråp, men när en åklagare tog över utredningen gjorde hen bedömningen att den ursprungliga rubriceringen om misshandel skulle kvarstå.

Nu har däremot den rättsmedicinska undersökningen avslutats och i utlåtandet framkommer ingenting som tyder på att kvinnan utsatts för ett brott.

Enligt polisen finns heller inget i utredningen i övrigt som tyder på att kvinnan utsatts för ett brott och polisen meddelar att ärendet är nedlagt i brottsdelen och fortsatt hanteras som en dödsfallsutredning utan misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.