Yxan som användes vid det misstänkta mordet på en ung kvinna i Gräsmark i maj i år. Foto: Polisen/SVT

Domen för yxmordet överklagas

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren Per Svensson har beslutat att överklaga domen mot 36-åringen som dödade sin styvdotter med en yxa i ett hus i Gräsmark.

Det var den 21:a maj i år som 36-åringen attackerade sin 21-åriga styvdotter med en yxa. Kvinnan träffades av flera hugg i huvudet. Hon fördes till sjukhus, men avled senare av sina skador.

I slutet av november dömdes 36-åringen för mord till 18 års fängelse och utvisning. Nu har åklagare Per Svensson beslutat att överklaga domen.

Yxmordet i Gräsmark

– Jag tycker att det finns så många försvårande omständigheter att han bör dömas till livstids fängelse.

– Det var en ren avrättning. Hon dödades i sitt eget hem, samtidigt som både hennes mamma och syster fanns i bostaden.

Per Svensson menar också att Tingsrätten borde ha tagit större hänsyn till att mannen tidigare dömts för att ha knivdödat en man i Grekland.

– Tingsrätten borde ha tagit i beaktande att han redan dömts för ett mord.

LÄS MER: Yxmordet i Gräsmark – detta har hänt

36-åringen har erkänt att han vållat kvinnans död, men förnekar att det skulle handla om ett överlagt mord. Även han kommer att överklaga domen, bekräftar 36-åringens försvarare, Lars Magnusson.

– Han har fortfarande inställningen att han inte hade uppsåt att döda henne. För det andra så tycker han att straffet är för långt, säger Lars Magnusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Yxmordet i Gräsmark

Mer i ämnet