Hunden på bilden har ingenting med hundarna i artikeln att göra. Foto: TT (Arkiv)

Dränkte hund – slipper åtal

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget åtal mot det par som i somras misstänks ha dränkt en hund vid en badplats i Säffle.

Det var i somras som ett par misstänktes för att ha dränkt sin hund vid en badplats i Säffle. Nu lägger åklagarkammaren ner åtalet mot kvinnan i paret.

– Jag la ner förundersökningen mot kvinnan, jag kunde inte bevisa att hon hade uppsåt, alltså att hon ville dränka hunden, säger åklagare Linda Karlsson.

Läs mer: Erkänner dränkning av sin hund

För mannen, som erkände gärningen, har åklagare Linda Karlsson begärt åtalsunderlåtelse, vilket innebär att det inte blir rättegång, men åtalsunderlåtelsen fungerar ändå som en dom och mannens gärning läggs till hans belastningsregister.

– Han var dömd till ett längre fängelsestraff för andra brott för bara ett par månader sedan, så hade jag väckt åtal hade det inte påverkat straffet. Det åtalsunderlåtelsen innebär är att det kommer stå en punkt om djurplågeri i hans belastningsregister, säger Linda Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.