Karlstad Airport beställer oberoende utredning efter turerna kring ett nytt miljötillstånd. Foto: SVT

Efter SVT:s avslöjande: Karlstad Airport beställer utredning

Uppdaterad
Publicerad

Efter att SVT rapporterat om turerna kring Karlstad Airports miljötillstånd, och det flermiljonbelopp som lagts på advokatarvoden, har bolaget nu valt att tillsätta en oberoende utredning av processen.

Det meddelar Karlstad Airport under torsdagskvällen.

Karlstad Airports arbete med ett nytt miljötillstånd har varit en sex år lång process, kantad av arvoden till en advokatfirma som bland annat Göteborgs stad tidigare brutit med.

Efter SVT Nyheter Värmlands avslöjande om att 3,6 miljoner gått till en enskild advokats arvoden – en summa som bland annat bolagets vd inte hade koll på – har flygplatsen nu beslutat att tillsätta en extern utredning.

Ska vara klar under våren

– Vi vill undersöka via en oberoende part om arbetet med ansökan har genomförts korrekt. Detta är mycket långdragna och komplicerade processer och det är viktigt att vi nu gör en ordentlig genomlysning, säger Mikael Lundström, styrelseordförande i Karlstad Airport, i ett pressmeddelande.

Granskningen ska vara genomförd senast 31 mars nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.