Lundsbergselev misstänkt för sexbrott – smygfilmade elever

Uppdaterad
Publicerad

En elev vid Lundsbergs skola i Storfors har delgivits misstanke om brott. Enligt åklagaren har han ska ha filmat två andra elever i en intim situation.

Gymnasieeleven misstänks för kränkande fotografering, ofredande och grovt förtal.

– Han har filmat in i ett duschrum. På filmen kan man höra en intim situation mellan två andra elever, säger kammaråklagare Linda Karlsson som är förundersökningsledare.

Internatskolan Lundsberg

Eleven ska sedan ha spridit filmen på Internet.

– Han har lagt ut den på sociala medier så att andra personer ska kunna se den.

Flera personer har hörts i utredningen.

– Vi har inlett en förundersökning och vi har hållit ett antal förhör. Mer kan jag inte säga just nu, säger Josef Duvenfelt, utredare på polisen i Kristinehamn.

Eleven själv har enligt åklagare Linda Karlsson medgett själva händelsen, men han förnekar att han gjort sig skyldig till något brott.

– Han går med på att han filmat och lagt ut filmen, men han nekar till brott.

Läs mer: Lundsberg anmäler elev för sexbrott

Det var i januari i år som ledningen på skolan polisanmälde en elev för sexbrott. De inblandade eleverna går kvar på skolan.

– Vi har inte vidtagit några disciplinära åtgärder mot någon elev, säger Johan Harrysson, rektor på Lundsberg.

– I och med att ingen är dömd i domstol kan inte vi döma heller. Nu väntar vi på att polisutredningen ska bli klar, och sen får vi ta ställning när vi sett resultatet.

Har ni agerat på något sätt med anledning av det som inträffat?

– Självklart har vi agerat. Vi har samtalat med alla inblandade. Mer vill jag inte säga medan polisutredningen pågår.

Lundsbergs skola har varit ifrågasatt tidigare. För tre år sedan dömdes två elever vid skolan för vållande till kroppsskada efter att ha bränt en skolkamrat med strykjärn i samband med en nollning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Internatskolan Lundsberg

Mer i ämnet