Eline Schön bor i lägenheten bredvid loftgången som rasade Foto: SVT

Eline hörde när balkongen rasade

Uppdaterad
Publicerad

Eline Schön var inne i sin lägenhet, som ligger precis bredvid loftgången som rasade, när hon plötsligt i lördags kväll hörde hur det smällde till. När hon tittade ut såg hon att balkongen hade rasat.

– Det var många som kom in i min lägenyhet som hade varit ute på loftgången och många av dem var i chock, det var deras kompisar som hade ramlat ner så det var väldigt chockartat allting.

Efter raset och den chockartade stämning som följde droppade folk av av festen fick ett abrupt slut. Eline och de andra boende i huset blev kvar för att prata med polis och räddningstjänst.

– Idag känns det inte jättekul att bo här. Man blir lite orolig. Kommer min lägenhet att hålla eller kommer den också att braka ihop? Man vet inte. 

Den avspärrade dörren går in till Elines lägenhet Foto: SVT

Trappan upp till lägenheten där Eline bor är avspärrad och just nu bor hon tillfälligt hos en kompis på Campusområdet. Den enda hon vill nu är att komma in i sin lägenhet och ha sina saker.

– Jag vill packa mina saker och sedan bara åka hem, åka härifrån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.