Gullans mode i Munkfors har stängt för gott Foto: SVT

En epok har gått i graven

Publicerad

På lördagen låstes dörren till Gullans mode i Munkfors för sista gången. Efter att ha drivit den populära klädbutiken i 61 år har Gunvor ”Gullan” Danielsson, 79 år, bestämt sig för att gå i pension.

– Det känns inte roligt att stänga efter så lång tid. Å andra sidan är det en lättnad också, att bli fri och får göra något annat. Det är på tiden kanske, för man kan ju inte hålla på hur länge som helst, skrattar Gunvor Danielsson.

För sex decennier sedan tog den då 17-åriga Gullan över butiken Oscarssons kläder i Munkfors. Där hade hon jobbat i ett par veckor när hon fick erbjudande om att ta över. Butiken fick nytt namn och ny ägare och Gullan Danielsson har sedan dess varit en given del i Munkfors shoppingutbud.

– Det har varit så roligt! Vi har trivts och haft bra kunder, bra kundunderlag. Det är först de tre-fyra sista åren som det har varit lite mindre. Det har varit kämpigt, berättar hon.

Dels börjar kroppen till slut säga ifrån och dels har alltså kunderna börjat sina. Och Gullan har sina teorier om varför de gör det.

– Man tycker ju att mina gamla tanter inte borde handla på nätet, men det gör de tydligen, säger hon med ett skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.