Foto: SVT

Ersättaren som inte deltog ångrar sig

Publicerad

Ersättaren kunde ändrat resultatet för Råda skola, men valde att inte närvara. Något han ångrar i dag, enligt NWT.

Det blir en F-3-skola i Råda, det var beslutet som kommunfullmäktige röstade för med knapp marginal. Det blev 18 röster mot 17.

Flera socialdemokratiska ledamöter fattades när beslutet skulle fattas på måndagskvällen. En ersättare hade uppmanats till att inte komma, efter att han tillkännagett sin åsikt.

– De säger att jag inte varit med på förmöten, men det stämmer inte. Jag var med på gruppmötet den 17, och vi fick då säga vår mening. Jag sa att jag kommer att rösta på en F-6-skola så de visste min ståndpunkt, säger Leif Andersson till NWT.

Läs mer: (S)karp kritik efter Råda-beslutet

När Leif Andersson, som är ersättare och var osäker på om han skulle närvara, frågade Sten-Inge Olsson (S) om han skulle komma ska Sten-Inge ha frågat ”Hur röstar du?”, uppger NWT.

– Det vet du, svarade jag och fick till svar att ”då får du välja på att sänka partiet eller avstå”, säger Leif Andersson till NWT.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.