Ett trygghetsboende i Karlstad får stänga efter man uppmärksammat brister. Foto: SVT

Extern granskning genomförs av stängda trygghetsboendet

Uppdaterad
Publicerad

En tillsyn av Kronogårdens trygghetsboende visade på allvarliga brister vilket ledde till att vård- och omsorgsförvaltningen beslutade att tidigarelägga den planerade flytten från boendet 2021 och stänga redan nu.

Nu har vård- och omsorgsnämnden på ett extrainsatt nämndmöte beslutat att det ska göras en extern granskning utifrån de brister som framkommit.

– Delar har åtgärdats, men inte varit tillräckliga och nya har tillkommit sedan tillsynen 2018. Med anledning av de nya brister som uppdagats på Kronogårdens trygghetsboende och för att säkerställa att liknande situationer inte ska uppstå igen föreslår vi nu att vård- och omsorgsförvaltningen ges i uppdrag att initiera en extern granskning, säger Christian Holm Barenfeld, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.

Syftet är att granska interna kontrollsystem och samverkan mellan professioner. Resultatet ska rapporteras till vård- och omsorgsnämnden under hösten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.