Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur familjen Andersson i Forshaga gör för att försöka slippa RS-viruset. Foto: SVT

Familjen Andersson i Forshaga värjer sig för RS-virus – har ett spädbarn hemma

Uppdaterad
Publicerad

I en villa i Forshaga bor trebarnsfamiljen Andersson. Minsta systern har just fyllt två veckor och har ännu inte fått sitt namn bestämt. På grund av säsongens stora smittspridning av RS-virus i länet har familjen vidtagit säkerhetsåtgärder för att undvika att bli smittade.

– Det känns lite som ”barnens covid”. Förut pratades det om att covid-19 inte drabbade de små barnen så mycket, men med RS blir ju de minsta väldigt sjuka och ofta inlagda på sjukhus, säger mamman Lovisa Andersson, som också är utbildad sjuksköterska.

Mellansystern blev sjuk

Förra vintern insjuknade mellansystern Hedvig, som nu är tre år, i en svår RS-virusinfektion. Det är inget föräldrarna Lovisa och Peter vill uppleva igen, särskilt inte med ett så litet spädbarn i familjen.

I klippet berättar mamman Lovisa Andersson om tiden när Hedvig var sjuk och hur de gör för att undvika smitta den här vintern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.