Gustav Rydahl i Luleå-tröjan Foto: Stefan Jerrevång/TT

Hemvändare klar för Färjestad

Publicerad

Färjestad presenterade under tisdagen nyförvärvet Gustav Rydahl. Han är fostrad i FBK men kommer närmast från Luleå.

– Det här har man ju väntat på sedan den dagen man lämnade Karlstad, säger han till klubbens hemsida.

Gustav Rydahl har inte spelat i SHL med Färjestad då han gick till Frölunda redan under junioråren. Men nu är han tillbaka och ska få spela med moderklubben i högsta serien.

– Det blir ju något extra såklart. Man har ju alltid gett allt för de lag man spelat i, men nu är det Färjestad och då blir det på en helt annan nivå, säger han till lagets hemsida.

Har vunnit ett SM-guld

Under sina år borta från Färjestad har han bland annat gjort två säsonger i Växjö där han fick vinna ett SM-guld. Nu kommer han närmast från Luleå där han den här säsongen gjort ett mål och en målpassning.

– Med sina 191 centimeter och nästan 100 kilo så kommer han göra stor nytta för oss. Det är en spelartyp som jag tycker att vi behöver i vår mix av spelare, säger sportchefen Peter Jakobsson till FBK:s hemsida.

Under måndagen meddelade Färjestad att man lånar in Libor Hudácek från Örebro resten av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.