Karlstad airports styrelseordförande tror att elflygplan ska bli flygets räddning. Hör honom berätta om sin vision i klippet. Foto: TT

Färre flyg till Stockholm på grund av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Flygbolaget Air Leap minskar antalet flyg mellan Arlanda och Karlstad, Jönköping och Örnsköldsvik.

Orsaken till att flygkapaciteten på sträckorna kommer att minskas är effekterna av den nya coronaviruset. I spåren av försöken att begränsa virusets spridning, och de globala reseåtgärder som har vidtagits, är det enligt flygbolaget nu färre som reser.

För att minimera intäktsbortfall väljer nu därför Air Leap att ha färre flygningar mellan Stockholm och de tre destinationerna Karlstad, Jönköping och Örnsköldsvik.

Coronapandemin

– Passagerare som har bokat resor med oss under denna period och som berörs av dessa åtgärder kommer inom kort att bli kontaktade av Air Leaps Support, säger Emelie Ahlin, försäljnings- och marknadschef, i ett pressmeddelande.

Den begränsade mängden flygningar kommer att pågå mellan den 16 mars och en månad framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet