Flera allvarligt skadade i frontalkrock på E16

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer uppgavs ha blivit allvarligt skadade i samband med en frontalkrock på E16 väster om Torsby. Alla tre ska dock ha klarat sig med lindriga skador, meddelade sjukhuset på fredagsmorgonen.

Det var strax före klockan nio på kvällen som två personbilar frontalkrockade mellan Västanå och Mårbacken väster om Torsby. När räddningstjänsten kom till platsen låg den ena bilen på taket.

– De två som fanns i den bilen är ute och kommer avtransporteras till sjukhus tämligen omgående, sa Mats Moberg på räddningstjänsten.

Förare satt fast

Det andra fordonet stod fortfarande på alla fyra hjul men där satt föraren fortfarande fast vid halv tio.

– Vi behöver klippa upp taket för att få ut föraren, sa Mats Moberg.

Ambulanshelikopter kallades till platsen

Ambulans och ambulanshelikopter var på plats för att ta hand om de skadade. En person fick föras till Centralsjukhuset i Karlstad med helikopter.

På fredagsmorgonen meddelar CSK att den skadade personens tillstånd är lindrigt. De andra två personerna fördes också till sjukhus och ska enligt akutmottagningen klarat sig bra.

I samband med räddningsinsatsen var det totalstopp i trafiken på den aktuella sträckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.