Foto: David Hårseth/Dagsmedia

Flera brandhärdar i dödsbrand

Publicerad

Polisen genomförde under onsdagen en teknisk undersökning av den lägenhet i Munkfors där en kvinna omkom i en anlagd brand under tisdagskvällen.

– Vår bedömning just nu är att det inte är någon utomstående som anlagt branden, säger Jens Fischer som ansvarar för polisutredningen.

Det var vid sextiden på tisdagskvällen som räddningstjänsten larmades till ett flerbostadshus i Munkfors. Det var då andra gången inom loppet av tio timmar som de fick rycka ut till den aktuella adressen. Första gången brann det i källarvåningen. I den andra branden omkom en kvinna i 50-årsåldern.

– Det är lägenhetsinnehavaren som har omkommit, säger Jens Fischer som är chef för utredningsenheten i lokalpolisområde Torsby.

Redan under tisdagskvällen konstaterade polisen att dödsbranden var anlagd. Onsdagens tekniska undersökning av lägenheten bekräftar att branden inte berodde på någon olyckshändelse.

– Det finns brandhärdar på flera platser i lägenheten, säger Jens Fischer.

Exakt hur branden anlagts klarläggs först när analyserna av de prover som polisens forensiker tagit är klara.

– Vår bedömning just nu är att det inte är någon utomstående som anlagt branden, säger Jens Fischer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.