Foto: SVT

Flera fall av sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår två stora evenemang i länet, Putte i Parken i Karlstad och rallycross-VM i Höljes. Hittills har fyra personer anmält att de ofredats sexuellt.

Förra årets upplaga av Putte i Parken slutade med nästan 40 anmälningar om sexuella ofredanden, hittills har två personer anmält att de blivit sexuellt ofredade.

– Vi tror att vi tillsammans med arrangör och väktare kan klara upp det här, säger polisens regionvakthavande befäl Torbjörn Roos.

LÄS MER: Ingen Parnevik på Putte

I år har man från både festivalledningen och polisens sida kameraövervakning på festivalen, för att säkerställa bevismaterial i en eventuell brottsutredning.

I övrigt har polisen avvisat ett 30-tal personer från festivalområdet och fyra personer har omhändertagits för fylleri.

Två fall i Höljes

Även i Höljes har det kommit in två anmälningar om sexuellt ofredande, i ett av fallen ska det finnas en utpekad gärningsperson.

Polisen har också omhändertagit elva personer för fylleri eller ordningsstörning. Två personer misstänks för rattfylleri och man har fått in fyra anmälningar om ringa misshandel och tre om misshandel av normalgraden. Till det lägger man också några fall av skadegörelse och ett brott mot knivlagen.

– Man kan tycka att det är många brott, men vi har drygt 30 000 personer på väldigt liten yta, säger Torbjörn Roos.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.