Foto: TT

Flera olyckor under förmiddagen

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor har rapporterats under torsdagsförmiddagen. De är spridda över hela länet och flera av dem tros ha orsakats av den rådande halkan.

– Det brukar vara så här i början av vintern. Folk är väl inte vana att anpassa hastigheten efter väglaget, säger Christina Hallin på polisen.

Den första trafikolyckan under torsdagen inträffade redan vid femtiden på morgonen. Då fick en bil sladd på E18 i höjd med Töcksfors, körde över ett mitträcke och hamnade i ett vattendrag. Föraren och en passagerare klarade dock att ta sig ur bilen på egen hand och fördes senare till sjukhus med lindriga skador.

Vid halv nio voltade en personbil på länsväg 172 i närheten av Kyrkerud i Årjäng. Även i den olyckan klarade sig såväl förare som passagerare med lindriga skador.

Tre fordon i krock

Ett par timmar senare kolliderade en lastbil med en personbil, som i sin tur brakade in i ytterligare en personbil. Olyckan inträffade på Länsväg 240 i Hagfors kommun.

– Lastbilen körde in i bakändan på den ena bilen som sedan körde in i en annan bil. Föraren i den personbil som blev påkörd först fick föras till sjukhus med smärtor i nacken, säger Håkan Bengtsson på räddningstjänsten i Hagfors.

Vad berodde olyckan på?

– Det vet vi egentligen inte men det var halt på platsen.

Avåkning på E18

Strax före lunch skedde ytterligare an avåkning på E18, nu öster om Kristinehamn.

– Det är halkigt på många håll och folk har kanske inte riktigt vant sig vid att anpassa hastigheten efter det än, säger Christina Hallin som är presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.