Följ med in i Kristinehamns nya gymnasieskola

Publicerad

Efter många om och men väcks nu nytt hopp om att Kristinehamns nya gymnasieskola öppnar till hösten.

– Äntligen! utbrister skolförvaltningens planeringsstrateg, Rickard Kristoffersson, om känslan inför inflytten som blir två år försenad, minst.

Följ med när han visar oss runt i den tomma skolan och berättar hur flytten ska gå till.

Det är de tekniska utbildningarna på Presterudsgymnasiet som ska flytta in. Tillsammans med Brogårdsgymnasiet, som ligger på andra sidan vägen, bildar de Brogymnasiet. Det blir då kommunens enda gymnasieskola.

Planen var från början att eleverna skulle ha flyttat in till höstterminen 2020, men en långdragen konflikt med byggbolaget har gjort att det dragit ut på tiden.

– Det är ju en frustration att vi inte kommer in, men utbildningsmässigt har vi kunnat utföra vårt uppdrag i alla fall, i de befintliga lokalerna, säger Rickard Kristoffersson.

Flytt under sommaren

Byggnaden kommer även inrymma kommunens näringslivsbolag, Närsam och ett teknikcenter. Tanken är att det ska bli en ”mötesplats för människor och innovation”, under namnet Kristinehamns Teknik- och innovationscenter, KTIC.

Vissa åtgärder kvarstår i bygget, bland annat belysning, utemiljö och förstärkning av konstruktionen. Byggnadsnämnden väntas ge slutbesked om bara några månader, så att skolförvaltningen hinner flytta all utrustning från Presterudsgymnasiet under sommarlovet.

– Som det känns idag, så känner jag mig ganska trygg med att det ska gå enligt planerna, säger Samuel Carlén (S), vice ordförande för byggnadsnämnden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.