Bild av delar av det meddelande som har skickats ut till vårdnadshavare under fredagen. Foto: SVT

Föräldrar oroliga efter händelserna på Norrstrandsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Therese är mamma till ett barn på Norrstrandskolan. Hon är besviken på skolan och tycker att man tonar ned problemen. Hon är orolig varje dag hon skickar sitt barn till skolan.
– Det har gått så långt att jag funderar på om mitt barn ska byta skola, berättar hon.

Det har varit stökigt en längre tid på Norrstrandskolan. I första skedet handlade det om bråk. Något som enligt Therese inte kommunicerades ut till föräldrarna. En linje av tystnadskultur som enligt henne verkar hålla i sig.

– Från skolan tystas det hela ned, vi får bristfällig information sent på kvällarna om allt som händer och får ofta läsa om vad som egentligen har hänt via media.

Fick inte ställa frågor

Hon berättar om det föräldramöte som skolan bjöd in till efter hoten – ett möte där man fick lyssna men inte ställa frågor i storgrupp eller diskutera händelserna.

– Det kändes mest som ett sätt att komma undan lättvindigt. De försöker intyga att våra barn är trygga men det är inte alls min känsla att de är.

”Inget görs för att lösa problemen”

Skolan satte in väktare efter hoten men Therese tycker att det görs för lite för att trygga barnens närvaro i skolan.

– Inga konkreta åtgärder görs för att lösa problemet. Det måste ju vara en eller flera individer som står för alla dessa händelser och man borde fokusera på att ta reda på vilka dessa är.

Blir allt värre

Hon menar att händelserna på skolan nu eskalerar och i och med gårdagens bomb har gått från hot till handling.

– Det enda man som förälder vill är att ens barn ska vara trygga när de kommer till skolan och så känner inte jag. Jag oroar mig för vad det kan bli nästa gång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Problemen på Norrstrandsskolan

Mer i ämnet