Louise Helgar som är huvudskyddsombud på Lärarförbundet i Karlstad. Foto: SVT

Så stöttar facket lärarna på Norrstrandsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Lärarförbundet i Karlstad har under senaste terminen, då det varit stökigt på skolan, haft extra koll på Norrstrandsskolan för att kunna ge stöttning åt de lärare som har behövt det.
– Det klart att det har varit jobbigt, säger Louise Helgar som är huvudskyddsombud på Lärarförbundet i Karlstad.

Från förbundet har man följt lärarkåren på Norrstrandsskolan på nära håll för att hjälpa till och se att tar nödvändigt arbetsmiljöansvar. Och att vara lärare på skolan just nu med alla händelser som har varit, föräldrar som är oroliga och media som uppmärksammat händelserna, har kanske inte varit helt lätt.

– Det klart att det har varit jobbigt och att det kanske finns en viss oro men vi har en handlingsplan som lärarna följer för hur man ska hantera olika situationer, säger Louise Helgar.  

Från fackförbundet har man haft täta avstämningar med personalen på skolan, samtal där även rektorerna suttit med och uppföljning för att se till att alla känner sig stöttade.

– Det är ju väldigt olika från lärare till lärare hur man känner inför den här situationen – men från vår sida har det varit viktigt att de har fått den hjälp och stöd som de behöver.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Problemen på Norrstrandsskolan

Mer i ämnet