Foto: SVT

Före detta politiker får strandskyddsdispens i efterhand

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta S-politikern Ann-Sofie Ronacher i Hagfors, som avgått efter en polisanmälan om brott mot strandskyddet, har nu fått beviljad strandskyddsdispens av kommunen, rapporterar NWT.

Tidigare i våras avslöjade NWT att Hagfors kommun skulle polisanmäla den då sittande politikern, Ann-Sofie Ronacher, efter att hon byggt bastu, bryggor och soldäck vid sjön Upplunden. Några dagar senare valde hon att lämna alla sina politiska uppdrag.

I samband med att polisanmälan gjordes inkom en ansökan om strandskyddsdispens till kommunen. Den beslutade miljö- och byggnämnden att bevilja i torsdags, enligt NWT. I beslutet framhålls att allmänheten har svårt att nå stranden utan att göra intrång på hemfridzonen, oavsett om där finns bryggor eller inte.

Polisanmälan om brott mot strandskyddet, som är skild från ansökan om strandskyddet, kvarstår dock.

– Det är första gången vi hade ett sådant ärende med ansökan i efterhand, säger Hagfors miljö- och byggchef Tihomir Jerkovic till NWT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Politiker bröt mot strandskyddet

Mer i ämnet