Foto: SVT

Före detta toppolitiker polisanmäld för svartbygge

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta socialdemokratiska toppolitikern Ann-Sofie Ronacher i Hagfors har polisanmälts av kommunen för sina svartbyggen vid sjön Upplunden. Det uppger Nya Wermlands-Tidningen.

Det var i maj som Nya Wermlands-Tidningen avslöjade att Hagfors kommun var i färd med att upprätta en polisanmälan mot S-politikern Ann-Sofie Ronacher. Nu uppger tidningen att hon har polisanmälts, trots att Ann-Sofie Ronacher sagt sig vilja rätta till begångna misstag.

– Jag vet att man inte får ha däck och bryggor på det här sättet. Det är ett fel begånget och vi kommer givetvis att rätta oss efter vad kommunen kommer fram till, sade Ann-Sofie Ronacher till SVT Nyheter Värmland i samband med avslöjandet.

Kommunen har i efterhand fått in en ansökan om dispens från strandskyddet men den ansvarige tjänstemannen anser inte att det är tillräckligt för att undanröja polisanmälan.

– De försöker göra rätt i efterhand. Men har man gjort fel då har man gjort fel. Vi måste göra vårat jobb, så enkelt är det, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Politiker bröt mot strandskyddet

Mer i ämnet