Foto: SVT

Kommunen polisanmäler politiker

Publicerad

Hagfors kommun kommer att polisanmäla kommunpolitikern Ann-Sofie Ronacher (S) för brott mot strandskyddet. Detta efter att hon byggt bryggor och soldäck utan att ha dispens.

– Ja, vi har inte polisanmält än, men ska göra det så fort vi kan. Det måste man alltid när det rör sig om miljöbrott. Vi misstänker ett miljöbrott och då får polisen utreda det, säger Tihomir Jerkovic, miljö- och byggchef Hagfors kommun.

Ronacher har byggt bryggor, soldäck och en bastu i anslutning till sin fastighet vid sjön Upplunden i Hagfors kommun. Förutom att bygget bryter mot strandskyddslagen saknas bygglov och marken ägs av ett skogsbolag, som inte gett sitt tillstånd.

– Ann-Sofie har inte ansökt om något bygglov, men det är inte säkert att det behövs för det här bygget. Det finns undantag för bygglov och jag måste kolla om det här fallet är ett sådant, säger Tihomir Jerkovic.

Det är dessutom inte klartlagt om bastun ligger på annans mark eller ej.

– Bryggorna gör det, men med bastun är det oklart. Jag ska skicka dit folk som får mäta ut exakt var den ligger med gps, säger Jerkovic.

Ann-Sofie Ronacher medger att hon har gjort fel.

– Jag vet att man inte får ha däck och bryggor på det här sättet. Det är ett fel begånget och vi kommer givetvis att rätta oss efter vad kommunen kommer fram till, säger Ann-Sofie Ronacher till SVT Nyheter Värmland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Politiker bröt mot strandskyddet

Mer i ämnet