Försäkringsbolag dubbelt drabbat

Uppdaterad
Publicerad

Försäkringsbolaget som försäkrat den branddrabbade fastigheten i Arvika får nu hjälpa sig själva eftersom de hade kontor i den eldhärjade byggnaden.

–Så är det, vi har en lokal som vi inte kan vara kvar i tills vidare, konstaterar Christer Nilsson, chef för länsförsäkringar i Arvika.

Men jakten på en ny lokal har redan börjat. och han lovar att Länsförsäkringar ska ha kvar ett kontor i Arvika. Fram till att man hittat en ny lokal hänvisas kunder till Sunne och Karlstadskontoren.

Och idag började det återigen ryka från det eldhärjade huset och de två man som bevakar brandplatsen fick kalla dit en större styrka igen.

–Vi ska försöka få hit en kranbil och lyfta av lite. Det är tak som rasat på varandra och det ligger och pyr under det, säger räddningsledaren Erik Söderqvist. 

Det är den tredje våningen som rasat in och lagt sig på våning två. Skadorna inne i fastigheten är mycket omfattande. Men riktigt hur illa det är har man inte kunnat se än. 

–Som det är just nu vågar vi inte ha något folk därinne. Det är ju en ganska stor rasrisk, säger Erik Söderqvist, men konstaterar att  det är mycket stora vattenskador och att de två översta våningarna är kraftigt brandskadade.

Och länsförsäkringarnas Arvikachef har ännu inte orkat med att se förödelsen på det egna kontoret.

–Nej, jag har ingen lust att gå in där just nu. Jag vill inte se bilden av det helt enkelt, säger Christer Nilsson, men tillägger att det de som bodde högre upp i fastigheten är betydligt värre drabbade. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.