Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trädgårdseleven Johanna Nilsson hoppades vid kursstart på att utbildningen skulle ge henne ett jobb – nu har drömmer gått i uppfyllelse. Se henne och klasskamraten Stefan Nilsson berätta i klippet ovan. Foto: SVT

Första kullen trädgårdselever i Sunne klara – Johanna har redan fått jobb

Publicerad

I våras träffade SVT elever från den då nystartade, ettåriga trädgårdsutbildningen i Sunne, som drivs av Komvux. Intresset för att utbilda sig inom trädgård var stort och nyligen kunde de 18 som fullföljt utbildningen examineras – vissa har redan skrivit jobbkontrakt.

Och intresset för att lära sig om exempelvis beskärning och odling fortsätter. En ny kull elever har redan börjat andra omgången av utbildningen.

– Vi började nyss med 16 nya elever, så det är fortsatt högt intresse, säger Annelie Engkvist som är trädgårdsmästare och utbildningsansvarig.

Trädgårdseleven Johanna Nilsson hoppades vid kursstart på att utbildningen skulle ge henne ett jobb – nu har drömmer gått i uppfyllelse. Se henne och klasskamraten Stefan Nilsson berätta i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.