I klippet ovan berättar Kristina Lundberg, ordförande i kommunstyrelsen, varför kommunen tycker att bron är viktig för Sunne. Foto: SVT

Byggstart för ny bro i Sunne

Uppdaterad
Publicerad

I dag togs det första spadtaget till den nya gång- och cykelbron över Frykensundet centrala i Sunne.

– Det är symboliskt viktigt för Sunne, säger Kristina Lundberg (C), ordförande i kommunstyrelsen.

Om knappt ett år, i november 2021, är det tänkt att den nya bron ska vara klar. Den ska knyta ihop bostadsområdena Torvnäs och Solbacka med västra sidan om Frykensundet.

Tanken är också att bron ska fungera som en reservbro för utryckningsfordon. Den kommer att bli 94,7 meter lång och konstruktionen blir i stål och betong.

20 miljoner kronor

Kostnaden är beräknad till cirka 20 miljoner kronor, vilket är nära sex miljoner dyrare än vad som tidigare beräknats. Merkostnaden kan delvis förklaras med att det varit en sju år lång process sedan planerna startade, menar kommunalrådet.

– Vi har tillfört de pengarna i investeringsbudgeten för 2021, säger Lundberg.  Trafikverket kommer att medfinansiera projektet med 1,3 miljoner kronor. 

I klippet ovan berättar Kristina Lundberg varför kommunen tycker att bron är viktig för Sunne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.