Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilden på mannen är från en förundersökning när den nu mordmisstänkte mannen i västra Värmland misstänktes för snatteri 2017 men sedan friades. Foto: SVT/Ur en förundersökning om misstänkt snatteri 2017.

Advokaten om misstänkte mannen i västra Värmland: Han har förvarat kvinnan i frysboxen sedan 2018

Uppdaterad
Publicerad

Den man som är misstänkt för bland annat mord, efter att en kvinna hittats död i hemmet i västra Värmland, ska ha haft kvinnan i frysen sedan 2018. Det berättar nu mannens försvarsadvokat Stefan Liliebäck för SVT.

Den misstänkte mannen sitter häktad för – och har erkänt – brott mot griftefriden och grovt gravfridsbrott. Enligt åklagaren kvarstår också misstanken om mord, även om han inte är häktad för det.

Mannens försvarsadvokat Stefan Liliebäck säger till SVT att mannen har erkänt att han haft kvinnans kropp i frysen sedan hösten 2018. Åklagare Linda Karlsson vill dock inte bekräfta det i nuläget.

Frysboxfallet

I klippet berättar försvarsadvokaten mer om vad den misstänkte mannen sagt.

Kvinnan hade fortsatta intäkter

Enligt åklagaren pekar mycket på att den döda kvinnan är samma person som står skriven på adressen.

NRK rapporterar att kvinnan haft intäkter på mellan 190 000 och 200 000 norska kronor per år mellan åren 2018 och 2021. Men att det skulle finnas några ekonomiska motiv bakom det som skett vill inte åklagare Linda Karlsson bekräfta.

– Något sådant har inte varit på tapeten alls när vi diskuterat det här, säger försvarsadvokat Stefan Liliebäck

Ekonomi har inte varit ett tema som tagits upp under förhör?

– Nej.

Mannen är känd sen tidigare av polisen i Norge och Sverige, se vad han är dömd för tidigare i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frysboxfallet

Mer i ämnet