Foto: Jenny Eriksson SVT

Försvarsadvokaten om erkännandet till SOS: Han sa saker i affekt

Uppdaterad
Publicerad

”Jag har tagit livet av kärringa min” sa den 77-årige mannen till larmoperatören när han ringde SOS natten till den 22 juni. När han nu står åtalad för mord hävdar han att det hela var en nödvärnshandling.

– Han sa saker i affekt, säger advokat Mats Hellman som försvarar 77-åringen.

Natten till den 22 juni ringde den kraftigt berusade 77-årige mannen SOS Alarm från en camping i Kil och berättade att han strypt sin fru. ”Jag har tagit livet av kärringa min” säger han till larmoperatören och i nästa mening” jag har strypt henne ikväll”.

De behövde inte skicka ambulans, men väl polis uttryckte han.

Larmoperatören ber honom påbörja hjärtlungräddning, men det vägrar han. Han uttrycker också att han är glad att hans fru är död. Samtalet är en del av åklagarens starkaste bevisning mot mannen, men 77-åringen och hans försvarare menar att det inte alls är ett mord – det som sades i larmsamtalet har en förklaring.

Hör 77-åringens version i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.