Mannen begärdes idag häktad vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för att ha kontaktat flickan för att träffa henne i sexuellt syfte. Foto: Adam Ihse/TT

Försvunna flickan från Värmland: Polisen vet inte var de ska leta

Uppdaterad
Publicerad

En minderårig flicka från Värmland är försvunnen och nu begärs en man i 20-årsåldern häktad misstänkt för att ha groomat henne. Men polisen vet inte var de ska leta. Hemma hos den grooming-misstänkte mannen fanns hon inte.

En man i 20-årsåldern har begärts häktad vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för att ha kontaktat flickan för att träffa henne i sexuellt syfte, det som kallas grooming.

Flickan är målsägande, men åklagare Joanna Larsen poängterar att mannen inte är misstänkt för att ha fört bort flickan.

– Det finns i nuläget inga sådana brottsmisstankar, säger hon.

Hon försvann från sin skola i Värmland i torsdags, då hon ska ha tagit tåget till Göteborg. Vittnen säger att de sett henne tillsammans med den man som anhölls i helgen, i närheten av hans bostad. Åklagaren uppger att polisen sökt igenom hans bostad men inte hittat flickan.

– I nuläget är den misstänkte inte misstänkt för något brott som hänger samman med att hon är försvunnen. Men beroende på hur utredningen utvecklar sig kan ju brottsmisstankar tillkomma, säger åklagare Joanna Larsen.

– Jag vet bara att min klient förnekar brott och har inget med det här att göra, säger mannens försvarsadvokat Jan Otto Meijer.

Missing people

Nu ligger fokus på att hitta henne.

– Men som jag förstått det har det varit ett problem att man inte vet vilka platser man ska söka henne på, säger åklagaren.

Missing people har engagerat sig i sökandet, men de vet inte riktigt heller var de ska leta.

– Vi rör oss i området där hon senast var sedd och är på plats för att få tips. Många gånger pratar folk hellre med oss än med polisen, säger Hans Stigsjöö, operativ chef för Missing people i Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.