Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frivilliga från Missing People var ute och sökte vid Svarte mosses motionsslingor under måndagskvällen. Christer Nordqvist som leder sökinsatsen säger att man söker så länge det behövs. Foto: SVT

Stort sökpådrag efter tonårsflicka som är försvunnen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Mitt vid Svarte mosses motionsslingor på Hisingen startade sökinsatsen på måndagskvällen. Målet är att hitta den tonårsflicka som försvann från sin skola i Värmland för fyra dagar sen och som misstänks ha utsatts för grooming i Göteborg.

– Vi kommer leta så länge det behövs, säger Christer Nordqvist som leder sökinsatsen.

På bara några timmar samlade organisationen Missing People fler än 150 personer som letar i Biskopsgården. Både i byggnader, skogen och den sjö som finns i närheten.

– Vi har fått uppgiften från polisen om att leta här. Men jag kan inte kommentera det mer, säger Christer Nordqvist.

Det är fyra dygn sen flickan, som är i yngre tonåren, försvann från sin skola i Värmland. Hon ska sedan ha tagit tåget till Göteborg. Den man i 20-årsåldern som på sannolika skäl är misstänkt för grooming mot den försvunna flickan, det vill säga kontakt med barn i sexuellt syfte, begärdes under måndagen häktad. Mannen har tidigare dömts för en rad andra brott, bland annat våldtäkt mot barn. Han nekar till brott.

”Man vill bara hitta henne”

Enligt åklagaren finns det i nuläget ingen misstanke om att mannen ska ha med flickans försvinnande att göra.

– Jag tänker på mina egna barn. Man vill bara hitta henne, säger Christer Nordqvist.

Hela tiden strömmar nya frivilliga till.  I uppdelade skallgångskedjor söker man intensivt efter flickan trots att mörkret lagt sig. Även flickans familj är på plats.

– Vädret och regnet försvårar sökandet. Men vi gör vad vi kan, säger Christer Nordqvist.

Sökandet pågick till runt omkring midnatt, uppger Missing people på tisdagsmorgonen. Nytt beslut om hur sökandet fortsätter tas under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.